| Autore |
Discutia |
|
|
Paul - Milano
Administrator

|
Introdus In - 25/05/2009 : 22:51:56
|
Mi s-a parut o initiativa demna de toata stima posibilitatea de a oferi copiilor romanilor din Italia studiul limbii romane (si nu numai) in mod profesional, cu profesori calificati si materiale didactice: ------------------------------------------------------------------- CURS DE LIMBA, CULTURA SI CIVILIZATIE ROMANEASCA Ministerul Educatiei din Romania, in colaborare cu ministerele de invatamant ale tarilor europene solicitante propune elevilor romani rezidenti in aceste tari precum si elevilor de alta nationalitate, 2 ore/saptamana gratuite de curs de limba, cultura si civilizatie romaneasca (abordare interdisciplinara intre limba romana, geografie si istorie, la toate nivelurile de invatamant). Ministerul roman asigura GRATUIT, tuturor participantilor la curs, un profesor roman calificat selectionat prin concurs national, materiale didactice gratuite si Atestat de Frecventa care faciliteaza inscrierea elevilor in scolile romanesti. Cursul functioneaza inca din 2007 in Italia, Spania si Belgia si este solicitat si in alte state europene. In Italia a fost deschis initial in scolile din regiunile Lazio, Veneto si Piemont iar de anul acesta a fost extins in regiunile Lombardia si Umbria, fiind solicitat si in Perugia. Numar minim de partecipanti/grup: 10 Adresati-va conducerii scolii copilului dvs. pentru a verifica daca aceasta a aderat la proiectul ministerial. Scolile pot adera la proiect prin cerere adresata Biroului Scolar Provincial sau Regional. Pentru informatii generale: Doina Ghiteanu (dghiteanu@yahoo.it) ---------------------------------------------------------- CORSO DI LINGUA, CULTURA E CIVILTA’ ROMENA Il Ministero dell’Istruzione della Romania, in collaborazione con il Ministero dell’Istruzione d’Italia organizza costantemente, dal 2007, CORSO GRATUITO DI LINGUA, CULTURA E CIVILTA’ ROMENA, destinato agli allievi romeni o di altre nazionalità, che frequentano una scuola di ogni ordine e grado. L’anno scorso il corso ha funzionato in 3 regioni dell’Italia con 5 professori madrelingua selezionati attraverso un concorso nazionale. Quest’anno, in seguito alle sollecitazioni il coso è stato esteso in altre 3 regioni italiane (tra le quali anche la Lombardia) e con 30 de professori in tutta l'Italia . Funziona anche in Spagna e Belgio ed è sollecitato in altri stati europei. Il corso, proposto per adesso in orario extracurricolare, e finanziato interamente dal Ministero d’Istruzione Pubblica di Bucarest ed è accolto gentilmente nelle aule delle scuole italiane a seconda dell’accordo con il Ministero Italiano di Pubblica Istruzione. Il Ministero dell’Istruzione della Romania, assicura, GRATUITAMENTE ad ogni partecipante al corso:
-2 ore/settimanali di lingua romena, storia, geografia, durante tutto l’anno scolastico, con insegnante madrelingua qualificato, selezionato attraverso concorso nazionale -Libri e materiali didattici gratuiti, realizzati in concordanza con il Curriculum scolastico della Romania. -Curriculum scolastico ministeriale concordato con quello della Romania -Alla fine del corso il Ministero dell’Istruzione Pubblica della Romania rilascerà un ATTESTATO DI FREQUENZA che faciliterà l’iscrizione dei partecipanti nelle scuole della Romania.
N. MINIMO DI PARTECIPANTI/ GRUPPO: 10
Le scuole possono entrare nel progetto ministeriale con una domanda presso l’Ufficio Scolastico Provinciale o Regionale. Per informazioni generali del corso LCCR: Doina Ghiteanu (dghiteanu@yahoo.it)
|
|
|
|
Regiune Lombardia ~
Provincia.: Milano ~
Oras: Milano ~
Ultima vizita: Azi
|
|
|
|
|
Google Adsense
Mountain View
|
|
|
|
|
aditza2772
Nou Membru
 |
Introdus in - 06/10/2009 : 21:13:48
|
Buna seara tuturor! Am descoperit acest forum si ma bucur mult. As dori mai multe informatii despre acest subiect (LCCR). Ma intereseaza foarte mult, pentru ca mi-ar placea sa ma implic. Daca cineva poate sa ma ajute , il rog mult de tot sa o faca. Gratzie!!!!!!!!! Sper ca nu am descoperit prea tarziu acest subiect.
Modificat de Admin - Mesajele nu trebuiesc scrise cu litere mari :)
|
|
|
|
Regiune Romania ~
Provincia.: Romania ~
Oras: lugoj ~
Ultima vizita: 11/08/2010
|
 |
|
|
AdminFlorin
Forum Admin

|
Introdus in - 06/10/2009 : 21:44:31
|
Ciao Aditza, bine ai venit in forum alaturi de noi. Din pacate eu nu mai stiu nimic de acest proiect, cred ca cel mai indicat lucru ar fi sa scrii personei respective, vad ca este si un mail acolo, cred ca ea este cea mai in masura sa-ti dea informatiile necesare.
Pentru informatii LCCR: Doina Ghiteanu (dghiteanu@yahoo.it)
...sa vedem poate din useri au informatii mai recente
|
| Semnatura lui AdminFlorin |
|
|
| Florin |
|
Regiune Lombardia ~
Provincia.: Milano ~
Oras: Milano ~
Ultima vizita: Azi
|
 |
|
|
aditza2772
Nou Membru
 |
Introdus in - 06/10/2009 : 21:53:50
|
Multumesc ca m-ati primit. Tocmai am timis un mail la adresa aceea. Sper sa primesc raspuns. Oricum ma bucur ca am dat de acest forum. Este foarte interesant si fain. Felicitari! Sunteti grozavi   
|
|
|
|
Regiune Romania ~
Provincia.: Romania ~
Oras: lugoj ~
Ultima vizita: 11/08/2010
|
 |
|
| |